O reteta de Ciuperci umplute pregatita la vase Zepter
8 ciuperci mari
1 ceapa mica
½ morcov mic
1 felie mica de telina
½ ardei gras rosu
1 legatura patrunjel
2 linguri de ulei
2 linguri cascaval ras
sare, piper dupa gust
Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina.
Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele, se amesteca bine, se pune capacul si se opreste focul. Dupa 5 minute se ridica de pe vas capacul, se potriveste de sare si se adauga piper dupa gust. Se umplu palariile ciupercilor cu compozitia.
Vasul de 2,7 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la sfarsitul zonei galbene, se pun ciupercile in vas. Se acopera cu capacul. Cand acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi, se opreste focul. Ciupercile sunt gata cand acul se intoarce la sfarsitul zonei galbene.
Se scot din vas, in zeama lasata de ciuperci si se pun cascavalul, putina sare, piper si apoi se amesteca pana se topeste cascavalul (focul este oprit).
Cand se servesc, pe fiecare ciuperca se pune sos si patrunjel fin tocat.