Am gasit ieri in piata niste ciuperci champignon mari si frumoase carora nu am putut rezista asa ca am cumparat si eu si prima reteta care mi-a venit in minte a fost sa le fac pane,pentru ca nu am facut niciodata dar imi imaginam cat pot fi de bune,mai ales ca mie imi plac tare mult ciupercile :)
Inainte cu o zi de a le face am curatat ciupercile si le-am spalat bine,apoi le-am sarat pentru a prinde gust pana a 2-a zi.
Am facut un aluat din 2 oua,4 linguri de iaurt,chilly,sos de stridii si chimen macinat,am incins bine uleiul si pe rand am trecut fiecare palarioara prin aluat,apoi le-am parajit pana cand s-au rumenit frumos.
Coditele le-am pastrat separat si probabil voi face un sos din ele pentru paste sau poate pentru o friptura,dar voi reveni cu reteta cand va fi cazul.
Ciupercile pane se pot servi calde,dar si reci,ca si garnitura sau aperitiv,in functie de preferintele voastre.
Pofta mare!