Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta

de adasev12 in Pui, 24 Mar 2011 | 21442 vizualizari

 

eu am folosit acum aripioare de pui si ciuperci champinion....

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • cam 150-200 g ciuperci champignion crude
  • o cepa mica sau o jumatate
  • un morcov intreg
  • 1-2 catei de usturoi
  • 150 g smantana acra, groasa
  • sare, piper, patrunjel verde
  • 2 lg faina  sau amidon de porumb
  • mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta:

am perpelit bine aripioarele la flacara de la aragaz apoi le-am spalat   si le-am taiat in doua ( varfurile acelea sfrijite eu nu le folosesc, decat cele doua parti mai carnoase).

am pus in cratita ulei de masline si cateii de usturoi taiati in doua si i-am lasat sa se prajeasca, apoi am scos usturoiul si l-am aruncat. Am adaugat ceapa taiata marunt marunt si am lasat doar sa se inmoaie putin, apoi am pus aripioarele si ciupercile taiate feliute si am mai lasat sub capac cateva minute. Am adaugat apoi apa cat sa acopere carnea ( daca aveti zeama de carne e si mai bine) si am pus un morcov intreg sa fiarba cu carnea, pt gust....am adaugat sare si putin oregano .daca scade apa pe parcursul fierberii......si o sa scada, mai adaugati cate putin, sa fie mereu acoperita carnita.

cand e fiarta carnita se scoate morcovul ( eu l-am aruncat...) si apoi se desfac doua linguri de faina sau amidon ( mai bine) in putina apa, se adauga smantana si se amesteca f bine, apoi se subtiaza putin cu apa dn cratita, ca sa nu faca cocoloase cand o turnati...se pune in fir subtire  si se amesteca  mereu  sa se omogenizeze  uniform...se mai lasa sa dea 2-3 clocote si apoi se opreste focul. se pune deasupra patrunjel verde tocat.

mamaliguta...se face dupa preferinte...eu de obicei pun in ea putin unt si un cub de branza topita....sau mozzarella...ce am prin casa....

TIPS-URI

1

ciulamaua  se poate face pe orice fel de carnita de pui...dar tre sa fie alba musai....si sa aiba smantana...

2

ciupercile sunt doar un adaos....se poate si fara...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura la tigaie