Ciulama de ciuperci

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 19 Noi 2010 | 7037 vizualizari

 

Se serveste pe paine ca aperitiv, sau cu mamaliguta, ca fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • o ceapa mare
  • 150 g smantana
  • sare/Delikat
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Ciupercile, de preferință hribi, se spală, se curăţă și se toacă mărunt cu cuțitul. Se pun la fiert în mai multe ape, daca sunt ciuperci de la piata până când nu mai lasă mucilagiu. Se taie ceapa mărunt și se călește ușor în puțin ulei încins. Se amestecă ciupercile tocate cu ceapa, se dă un praf de sare sau delikat, se adaugă un pahar mare de apă și se lasă la fiert la foc potrivit amestecând din când în când sa nu se prinda de fundul vasului, aproximativ 30-45 de minute. Dacă scade prea mult apa, mai adăugați. La urmă se adaugă smântâna şi se lasă să mai dea câteva clocote.

TIPS-URI

1

cel mai bun vas in care se pregateste ciulamaua este ceaunul de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

oana_d 1

22.11.2010, 17:41

Este excelenta, mai ales daca-ti plac ciupercile

housy 1

29.11.2010, 09:53

bag de seama ca-ti plac mult ciupercile .....adevaru e ca nici nu ai cum sa nu-ti placa.....is delicioase

elena1988 1

08.02.2011, 10:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori