Parmigiana

de lilik in Mancaruri de legume, 11 Oct 2010 | 3981 vizualizari

 

aceasta este varianta siciliana

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 500 gr rosii moi decojite
  • foi de busuioc
  • 2-3 vinete(depinde de marime)
  • pamezan
  • sare,ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana:

se curata ceapa,se toaca si se pune la calit ,cand incepe sa se rumeneasca adaugam rosiile strivite,1 foaie mare de busuioc si putina sare; lasam sa fiarba la foc mic pana pierde toata apa lasata de rosii.

curatam vinetele si le taiem felii potrivite pe care le dam cu sare si le prajim.cand sunt rumene le scoatem si le punem pe hartie de bucatarie sa absoarba uleiul in exces.intr-o tava punem un strat de sos,unul de parmezan,cate o foaie de busuioc si un strat de vinete si tot asa pana se termina materia prima.deasupra presaram abundent parmezan si dam la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumeneste.

de obicei se serveste rece dar e f buna si calda.

TIPS-URI

1

daca vrem putem adauga felii de mozzarella.

2

eu am facut mini portii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana