Ciulama cu ciuperci si mamaliguta

de Lily_Musat in Mancaruri de legume, 13 Ian 2011 | 9340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g ciuperci crude,
  • 6 linguri de ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml apa,
  • 2 linguri de faina cu varf,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • leustean pentru decorat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu ciuperci si mamaliguta:

Punem sare in tigaie si putin pe ele si le astupam cu un capac sa se friga bine.  Intr-o tigaie punem uleiul.Adaugam faina.  Amestecam uleiul cu faina fara sa dam pe foc. La rece.  Punem pe foc cratita si lasam sa se caleasca putin. Dam tigaia putin la o parte de pe foc si adaugam lapticul amestecat cu apa si amestecam bine sa se omogenizeze. 

Intr-o tigaie tefal frigem ciupercile.Punem ciupercutele in ciulama. Adaugam piper si sare. Tinem cont ca am adaugat sare si la ciuperci.  Lasam sa fiarba putin amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.Merge de minune cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Ca sa nu faca ciulamaua cocoloase, faina se amesteca cu uleiul "la rece" fara sa fie pe flacara aragazului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu ciuperci si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci in sos tomat