Este foarte apreciata, in special de fetita mea. Se pregateste foarte usor, dar la fel se si termina :)) Poate fi considerata la fel de buna ca si ciorba de burta.
Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete.
Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga legumele taiate cubulete mici impreuna cu carnea de pui taiata si supa ramasa de la puiul fiert. Se adauga sarea (delikat) dupa gust si se lasa pana fierbe bine. Cand e gata se amesteca smantana cu iaurtul si usturoiul zdrobit, intr-un vas mai maricel, si se pune peste acest amestec de lactate din zeama din supa pana se dizolva bine si nu mai are cocoloase de smantana. Se rastoarna dressingul peste supa, adaugam piperul si mai lasam pana da un clocot.
Se serveste calda cu multa pofta !
1
cantitatile de iaurt si smantana se pot modifica dupa gust