Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

de Constelatialeu in Ciorbe, 12 Mar 2013 | 14405 vizualizari

 

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de vazut).

 

INGREDIENTE

Pt.perisoare

  • 400 g carne tocata ( porc si vita)
  • 50 g orez
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru

Ciorbita

  • 400 g amestec legume( morcov,pastarnac,ardei gras,fasole
  • verde,mazare,etc)
  • 2 cepe
  • 3 l apa
  • 1/2 l bors
  • 300 ml rosii cu ardei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de perisoare cu amestec de legume:

Ca sa merga treaba bine si repede,ne apucam sa facem perisoarele.Amestecam carnea tocata cu ceapa taiata marunt,adaugam condimentele,sare,piper,cimbru,dupa gust ( fiecare cat crede de cuviinta), apoi orezul,omeogenizam totul si la final adaugam patrunjelul tocat si oul.Pregatim perisoarele si le lasam pe un fund pana le va veni randul sa fie bagate-n oala.

Separat taiem marunt cele 2 cepe si le calim cu putina saree in  30 ml ulei,pana devine aurie ceapa,apoi adaugam si legumele,amestecam bine si turnam 3 l apa peste ele.Lasam la fiert,potrivind de sare,cand sunt pe jumatate fierte adaugam si rosiile cu ardeiul.Lasam sa dea intr-un clocot si apoi punem perisoarele.Lasam sa fiearba cca 20-25 min,la final turnam borsul,daca dorim mai acra mai suplimentam cu bors.

TIPS-URI

1

de preferat sa avem bors facut in casa,e mai gustos

2

perisoarele cand s-au ridicat deasupra sunt gata fierte

3

se poate servi si cu smantana,dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de perisoare cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:08

Imi place si stiu ca e buna!

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 19:58

foarte buna

-Marius- 1

07.12.2018, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulii cu perisoare afumate