Inainte de a pune ciorba la foc , fierbem oasele mai intai separat, dupa ce au fiert oasele le spalam bine.
In putin ulei punem la calit morcovul dat prin razatoarea mica si ceapa taiata cubulete, dupa ce sau calit adaugam 2 litri de apa si oasele.Lasam sa fiarba la foc mediu , dupa ce a fiert 15-20 min adaugam ardeii, cartofi, telina si patrunjelul taiate cubulete in ciorba si lasam sa fiarba,cand sunt aproape fierte toate legumele adaugam bulionul, sarea, piperul si cubul de legume.
La sfarsit cu 5 min de a lua ciorba de pe foc adaugam borsul magic si tarhonul taiat marunt.
Dupa ce am luat ciorba de pe foc o lasam 5 min in care separat intr-o oala frecam foarte bine smantana , dupa care adaugam cate un polonic de zeama si amestecam continuu,punem aprox 6-7 polonice de zeama, iar cand am terminat de pus ccele 7 polonice de ciorba in smantana o turnam peste restul de ciorba si amestecam foarte bine.
Iese o bunatate de ciorba.
1
Merge perfect cu ceapa rosie frecata cu sare si ulei