Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

de Bya Ralu in Ciorbe, 23 Apr 2015 | 6831 vizualizari

 

Mie imi place foarte mult varianta asta ardeleneasca,am folosit pancetta ,ca altceva nu am gasit

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie de pancetta cuburi
  • fasole boabe pestrita
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura faina
  • 1-2 linguri smantana
  • 2 linguri de bulion
  • 1/2 -1 lingura bors magic de legume de la delikat
  • tarhon uscat
  • vegeta/piper alb
  • patrunjel proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta:

Fasolea se lasa peste noapte intr-o cratita acoperita cu apa.

Pancetta cuburi se pune cateva minute la "prajit" fara a se pune ulei(isi lasa din grasimea ei),dupa care se adauga in oala de ciorba.

In tigaie adauga ceapa,un strop de ulei de masline,se adauga morcovii taiati rondele,telina taiata feliute si ardeiul gras taiat cuburi,se lasa cateva minute dupa care se pune in oala.

Fasolea se fierbe separat intr-o craticioara in 3 ape,se scurge si se adauga in oala de ciorba.

Se adauga bulionul,vegeta si piperul si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Smantana se amesteca cu faina si se subtiaza cu putina apa,se ia cate un polonic din ciorba,se amesteca bine,se repeta pana cand compozitia se incalzeste.

Se adauga peste ciorba,se amesetca bine si se lasa la foc mic,amestecand din cand in cand,se adauga si tarhonul si borsul magic.

Dupa cateva minute se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste cu salata de ceapa rosie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbica de dovlecei