Ciorba radauteana este varianta mai light a ciorbei de burta
Preparare Ciorba radauteana
Se taie bucati carnea de pui si se pune la fiert in apa cu sare.
Intre timp curatam zarzavatul si taiem felii legumele. Un morcov il radem pe razatoarea cu gauri mari si il calim in doua linguri de ulei pentru o culoare mai frumoasa a ciorbei. Dupa ce am spumat supa , adaugam zarzavatul si legumele, apa necesara , sare si piper si lasam sa fiarba. Cu 10 minute inainte de a fi gata fiarta ciorba adaugam 1/2 din usturoiul presat marunt ,leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote.
Galbenusurile cu cealalta 1/2 de usturoi presat si niste smantana le amestecam bine si adaugam un polonic de ciorba fierbinte. Stingem focul sub ciorba si turnam amestecul de smantana. Invartim si adaugam patrunjelul verde tocat.Se acreste cu zeama de lamaie.
Ciorba radauteana se serveste cu ardei iute. Pofta mare !
1
La servire se mai poate adauga smantana.