Ciorba radauteana

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 25 Noi 2015 | 5925 vizualizari

 

#gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui (de preferat piept)
  • 2 ouă mari
  • două cepe
  • un dovlecel
  • doi cartofi
  • doi morcovi
  • un ardei capia roşu
  • un ardei gras verde
  • o bucată de ţelină
  • două bucăţi de păstârnac
  • sare după gust
  • câţiva căţei de usturoi
  • 2-3 linguri cu oţet pentru acrit ciorba
  • 500 ml smântână cu un procent ridicat de grăsime
  • Pătrunjel proaspăt tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Carnea, bine spălată, o punem la fiert într-o oală de 5 litri.

După ce începe să fiarbă, adunăm spuma formată ori de cate ori este necesar.

Adăugam legumele (taiate în bucăţi sau tocate mărunt) şi continuăm fierberea până ce carnea începe să se desprindă de pe os. O tăiem în fâşii şi o adăugăm înapoi în supă.

După ce oprim focul, lăsăm ciorba să se răcorească câteva minute, după care adăugăm usturoiul răzuit foarte fin şi ouăle amestecate cu smântâna. Omogenizăm ciorba şi presărăm pătrunjelul proaspăt tocat.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Ca la orice reţetă, există mai multe variante de preparare. Astfel, dacă doriţi să nu păstraţi legumele în ciorbă, recomand ca atunci când le adăugaţi, să le păstraţi întregi sau în bucăţi mai mari

2

Nu toată lumea agreează usturoiul, de aceea puteţi opta pentru varianta în care să îl adăugaţi în ciorbă doar la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata creata cu bacon