Ciorbita cu perisoare de pui, porc sau vita este adorata de copii. Bineinteles ca este si preferata fetitei mele.
Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute.
Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit carne tocata de porc si vita. Amestecam carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul spalat, un ou, sare, cimbru, boia dulce, patrunjel. Cu mainile umezite, formam perisoarele.
Peste legume, adaugam si rosiile (eu am avut din cele facute in casa pentru iarna). Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi adaugam perisoarele. Cand se ridica perisoarele, adaugam si zeama de varza si mai lasam sa fiarba circa 30 de minute. Adaugam si leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote. Daca este nevoie, mai adaugam sare. Oprim focul si adaugam patrunjel tocat.
Servim ciorbita cu ardei iute la otet si smantana.