Ciorba de perisoare

de Dulciuri cu Georgiana in Ciorbe, 24 Ian 2017 | 15012 vizualizari

 

Ciorbita cu  perisoare de pui, porc sau vita este adorata de copii. Bineinteles ca este si preferata fetitei mele.

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 bucatica telina
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei
  • 200-300 g rosii
  • 400 g carne tocata porc si vita
  • 1ou
  • 30 g orez
  • patrunjel, cimbru, leustean, boia dulce, sare
  • 1/2 l zeama de varza
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tocam cubulete telina, pastarnacul, morcovii si 2 cepe. Eu am avut ardei tocat congelat. Intr-o oala mai mare, punem legumele tocate, putin ulei si 2.5-3 l apa. Punem oala pe foc si fierbem 30-40 minute. 

Intre timp, pregatim perisoarele. Eu am folosit carne tocata de porc si vita. Amestecam carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul spalat, un ou, sare, cimbru, boia dulce, patrunjel. Cu mainile umezite, formam perisoarele. 

Peste legume, adaugam si rosiile (eu am avut din cele facute in casa pentru iarna). Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi adaugam perisoarele. Cand se ridica perisoarele, adaugam si zeama de varza si mai lasam sa fiarba circa 30 de minute. Adaugam si leusteanul si mai lasam sa dea cateva clocote. Daca este nevoie, mai adaugam sare. Oprim focul si adaugam patrunjel tocat.

Servim ciorbita cu ardei iute la otet si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare