Ciorba radauteana

de Lavinia in Ciorbe, 1 Apr 2014 | 6894 vizualizari

 

Una din ciorbitele mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 spate de pui
  • 2-3 copanele
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 4 linguri de ulei(pentru calit morcovul)
  • 1 lingura piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am indepartat mereu spuma formata si intre timp m-am ocupat de legume. Am taiat morcovii(doar 2,unul il pastram pentru calit) si telina in bucati mari. Am adaugat apoi radacinoasele si cepele pe care le-am lasat intregi si am lasat ciorba pe foc sa fiarba la foc mediu pana s-au inmuiat legumele iar carnea a fost bine fiarta.

Am scos legumele si carnea intr-un vas si le-am lasat la racit pana au ajuns la temperatura camerei. Supa rezultata am strecurat-o si pus-o in alta oala. Celalalt morcov l-am ras pe razatorea mica si l-am pus la calit cu uleiul. Peste supa am adaugat morcovul calit(ii da o culoare minunata) si am amestecat bine. Am indepartat pielea de pe carne apoi am rupt-o in fasii subtiri iar morcovii i-am taiat cubulete. Am pus zeama din nou pe foc si am adaugat carnea si morcovii cubulete. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu smantana.

Am turnat apoi treptat putina zeama si am pus amestecul de smantana peste ciorba si am omogenizat bine. Am mai lasat-o 2-3 minute pe foc apoi am potrivit gustul cu sare si otet. Cateii de usturoi i-am tocat fin si i-am pus si pe ei peste ciorba. La final am adaugat patrunjel si apoi a fost gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana