Ciorba radauteana

de deyutzky in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 7728 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de pui (aprox 650 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • 3 galbenusuri
  • 450 gr smantana cu continut mai mare de grasime
  • 1 lingurita faina
  • 3-4 linguri otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam bine pieptul de pui, umplem o oala cu 4 litri de apa si punem pieptul la fiert.

Cand pieptul incepe sa fiarba, inlaturam spuma cu o spumiera.

Spalam bine si curatam legumele - cepele, morcovii, pastarnacul si ardeiul - le taiem in bucati mari si le punem la fiert impreuna cu carnea.

Verificam legumele si carnea, iar daca acestea sunt fierte dam oala de pe foc, scoatem pieptul si legumele pe platouri separate, iar apa in care au fiert o pastram.

Pieptul se taie fasii, jumatate din cantitatea de morcovi impreuna cu pastarnacul se paseaza pana se formeaza un piure, iar restul de legume le taiem marunt (mie-mi plac si legumele in supa, dar se pot pasa toate, depinde cum va place).

Punem oala inapoi pe foc, adaugam carnea si legumele si lasam pana incepe sa fiarba.

Galbenusurile se bat impreuna cu smantana si o lingurita de faina.

Se adauga in aceasta compozitie cateva linguri de ciorba fierbinte si se amesteca bine.

Cand ciorba fierbe adaugam compozitia obtinuta si amestecam continuu cu o lingura de lemn, dupa care acoperim cu un capac si lasam sa dea cateva clocote.

Punem sare si piper dupa gust, otetul si usturoiul dat prin razatoarea mica sau pisat bine.

La sfarsit adaugam patrunjelul verde.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana a la Gaby_d