La ciorba pescaresca se folosesc putine legume, doar cate are pescarul la indemana, dar neaparat trebuie sa foloseasca leusteanul( proaspat sau uscat).
Cea mai bună ciorbă iese cu mai multe feluri de peşte, cu cat sunt mai multe, cu atat e mai buna.
Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici.
Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei.
Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate marunt , apa necesara cam 3-4 l si asezonam.
Lasam sa fiarba la foc mic cam 20 de minute apoi adaugam pestele, acoperim oala si mai lasam sa fiarba 10 minute.Carnea de peste fierbe repede.
Adaugam leusteanul si zeama de varza sau alt acritor preferat( nu am regretat deloc ca am ales zeama de varza, a fost exceptionala)si lasam sa dea in clocot.
Stingem focul si lasam ciorba acoperita , pe aragaz sa se odihneasca , 10 minute.Apoi se poate servi.
Pofta mare sa aveti !
1
Ciorba se serveste calda, cu ardei iute linga ea.