Ciorba manastireasca de legume

de MotanLaOale in Ciorbe, 6 Oct 2015 | 25523 vizualizari

 

Inspirata de Sylvia.
Secretul acestei ciorbe este rabdarea cu care sa astepti sa fie gata la foc mic pe indelete ca toate legumele sa-si lase gustul si aroma.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 100g fasole verde
  • 100g fasole galgena
  • 100g mazare
  • 200g fasole boabe prefiarta
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2 cartofi mari
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • piper
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba manastireasca de legume:

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.

Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.

Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.

Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.

Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.

Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.

Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.

Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte legume, care va plac, dar trebuie sa fie adaugate in ciorba in functie de timpul de fierbere.

2

Nu am incercat dar cred ca ar fi buna si acrita cu bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba manastireasca de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ciorba de legume cu zdrente de ou, gustoasa si sanatoasa