Inspirata de Sylvia.
Secretul acestei ciorbe este rabdarea cu care sa astepti sa fie gata la foc mic pe indelete ca toate legumele sa-si lase gustul si aroma.
Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa.
Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute.
Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena, mazarea, fasolea boabe prefiarta si se mai calesc inca 10 minute la foc mic.
Se pune apa clocotita, se adauga foile de dafin, sare, piper, cateii de usturoi zdrobiti si se fierbe 20-25 minute la foc mic.
Se adauga cartofii si se mai fierbe 15-20 minute la foc mic.
Se adauga si rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute tot la foc mic.
Se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt.
Se gusta si se potriveste de sare si piper si este gata.
Se acopera cu un capac pentru 5 minute pentru aromatizarea ingredientelor dupa care se poate servi.
Pofta Buna!
1
Se pot folosi si alte legume, care va plac, dar trebuie sa fie adaugate in ciorba in functie de timpul de fierbere.
2
Nu am incercat dar cred ca ar fi buna si acrita cu bors.