Reteta de fata este una mirifica. Nu lipseste de pe masa hutulilor pe timp de iarna.Ciorba este satioasa,asa pentru zile friguroase. Gustul este divin! Inconfundabil!Daca te trezesti hoinarind pe ulitele satelor unde stau hutulii, iarna cand ti se lipesc narile de la ger, pe langa mirosul fumului care iese pe hornurile caselor simti si mirosul acestei ciorbe. Daca va aflati prin zona, musai trebuie incercata! Sa trecem la treaba...:)
500 g carne de care aveti ,preferabil cu os
Carnea cu os o punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare. Cartofii cand s-au fiert ii scoatem si-i strivim cu o furculita, adaugam in oala cu ciorba.
intr-o tigaie calim ceapa in 2 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa si a capatat o culoare usor aramie adaugam morcovul, mai calim putin 1 minut apoi adaugam rosiile. Lasam 2 minute si apoi adaugam in oala cu ciorba.Scoatem carnea de pe oase si o adaugam si pe ea in ciorba.
Completam cu supa de legume sau apa cam 2 l lasam 15 minute la fiert, potrivim de sare si piper, adaugam foaia de dafin si catelul de usturoi zrobiti,oprim flacara.
Servim cu smantana si ornam cu marar tocat marunt. Pofta buna!