Ciorba hutulilor

de Ksenya in Ciorbe, 20 Aug 2015 | 4809 vizualizari

 

Reteta de fata este una mirifica. Nu lipseste de pe masa hutulilor pe timp de iarna.Ciorba este satioasa,asa pentru zile friguroase. Gustul este divin! Inconfundabil!Daca te trezesti hoinarind pe ulitele satelor unde stau hutulii, iarna cand ti se lipesc narile de la ger, pe langa mirosul fumului care iese pe hornurile caselor simti si mirosul acestei ciorbe. Daca va aflati prin zona, musai trebuie incercata! Sa trecem la treaba...:)

 

INGREDIENTE

500 g carne de care aveti ,preferabil cu os

  • 1,5 kg supa de de oase sau de legume
  • 2 linguri ulei
  • 500 gr varza murata trecuta sub jet de apa si tocata la robot /masina de tocat
  • 2 morcovi dati prin razatoare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 3-4 rosii mari coapte ,date prin razatoarea mare sau 3 linguri pasta de tomate
  • 3 cartofi mari
  • 4 linguri de mei spalat
  • 1 catel usturoi
  • 1 foaie dafin
  • Sare
  • Piper
  • Marar pentru ornat (optional)
  • Smantana la servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba hutulilor:

Carnea cu os o  punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am injumatatit timpul, adaugam meiul, lasam la fiert foc mic, separate fierbem cartofii intregi cu putina sare. Cartofii cand s-au fiert ii scoatem si-i strivim cu o furculita, adaugam in oala cu ciorba.

 intr-o tigaie calim  ceapa in 2 linguri ulei, cand ceapa  a devenit sticloasa si a capatat o culoare usor aramie adaugam morcovul, mai calim putin 1 minut apoi adaugam rosiile. Lasam 2 minute si apoi adaugam in oala cu ciorba.Scoatem carnea de pe oase si o adaugam si pe ea in ciorba.

Completam cu supa de legume sau apa cam 2 l lasam 15 minute la fiert, potrivim de sare si piper, adaugam foaia de dafin si catelul de usturoi zrobiti,oprim flacara.

Servim cu smantana si ornam cu marar tocat marunt. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba hutulilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

Ksenya 1

21.08.2015, 09:22

Multumesc de popas!

RuxyRux 1

26.08.2015, 23:29

Cred ca este extraordinara!

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:20

E ff buna, ca toate ciorbele cu varza murata! Am facut si cu carne de vita, si cu afumatura; prima data cu crupe de arpacas, apoi inca de 2 ori cu mei. Usturoiul pus la urma ii da o savoare deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, cu galuste de gris si suc de rosii