Este pentru prima oara cand prepar asa ceva ... Mi-am spus in mintea mea :" Nu are cum sa iasa rau " si chiar asa fost ...
Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru .
Dupa toata operatia de mai devreme, am pus maruntaiele sa fiarba in 1,5 l apa cu 1 lingura de sare .
In timp ce fierb maruntaiele, separat curatam legumele,le spalam si le tocam cubulete.
Punem sa fiarba ceapa tocata impreuna cu morcovii,ardeiul gras si sare dupa gust.
Dupa ce au fiert maruntaiele ,le scoatem cu o spumiera,le lasam putin sa se racoreasca ,apoi le tocam cuburi potrivit de mari si le adaugam in oala in care am pus la fiert legumele . Adaugam orezul ( spalat inainte cu apa rece ) ,iar dupa 5 minute borsul strecurat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca boabele de orez.
La final cand borsul este gata, adaugam leusteanul spalat cu apa rece si tocat marunt .
1
se poate servi si rece ...
2
nu am adaugat rosii sau bulion ....nu le mai vedeam rostul