Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

de Ina in Supe/Ciorbe, 12 Mar 2013 | 63201 vizualizari

 

Sara_Miki a participat la concursul reteta anului 2012 cu o ciorbita care mi-a atras atentia, mai ales ca eu chiar nu stiam la ce sa folosesc ciupercile Pleurotus :)) cand le vedeam asa, murate, le tot ocoleam :P =)) ) Multumesc, Sara_Miki ! >:D< Ciorbita asta a devenit una din preferatele noastre; este deja a 3-a oara intr-o luna cand o prepar si tot mai vrem :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2-3 gogosari in otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 g de smantana
  • 3 galbenusuri
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus ):

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei.

Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper dupa gust.  Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 litri de apa clocotita  ( in functie de cat de deasa vrem sa fie ciorba ). Taiem gogosarii acri in felii potrivite si ii adaugam in oala in care fierb deja legumele. Pisam usturoiul si-l adaugam si pe el in supa.  

Galbenusurile se freaca bine cu smantana ( sau iaurt gras ) si putina apa rece, dupa care adaugam cate un polonic  din supa calda, pentru a-i creste temperatura.  Dupa ce adaugam cca 3-4 polonice de supa fierbinte, putem turna totul in oala de ciorba. Daca dorim supa mai acra, folosim putin otet  sau mai adaugam gogosari murati.

Servim fierbinte, cu ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (28)

Giana 1

15.05.2014, 10:39

Am facut, e foarte buna

roxanab 1

20.06.2014, 13:25

sunt taiate si coditele in ciorba? sau doar foile acelea..?

Ina 1

20.06.2014, 19:25

se taie totul. Oricum, la Pleurotus seamana textura coditei cu partea lata.
Spor si pofta mare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta