Ciorba falsa de burta

de RODIMUR in Ciorbe, 20 Apr 2018 | 5950 vizualizari

 

N-am mâncat niciodată ciorbă de burtă și nici nu voi mânca, pentru că nu-mi plac ingredientele. Dar pentru că am aflat de pe net că se poate face și o ciorbă falsă de burtă, ale cărei ingrediente mi-au plăcut imediat, m-am gândit să o prepar. A ieșit o ciorbiță tare bună, consistentă și foarte plăcută la gust. Așa că de acum înainte o voi prepara mai des...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de kaiser (costiță afumată de porc)
  • 500 grame de ciuperci (pleurotus/champignons)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 6 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit ingredientele
  • 3 gălbenușuri
  • 300 ml de smântână grasă
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta:

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt.

Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm.

Se călește ceapa și kaiserul în ulei suficient, la foc mic, până se înmoaie.

Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine și se feliază, după care se călesc, de asemenea, în aceeași tigaie în care s-au călit cepele și kaiserul.

Ardeii grași se spală, se curăță de cotoare, semințe și vițe, după care se taie rondele și se pun, de asemenea la călit cu celelalte ingrediente. Se lasă tigaia cu aceste ingrediente la foc mic, până ce mai scade puțin apa lăsată de ciuperci și se înmoaie rondelele de ardei.

În oala în care se va face ciorba se toarnă 2,5 litri de apă fierbinte și se adaugă ingredientele călite. Se dă oala la foc iute pentru 20-25 de minute.

Între timp se curăță morcovul, se spală, se răzuiește pe răzătoarea fină și se călește la foc mic în două linguri de ulei. Când morcovul răzuit s-a înmuiat, se pune la fiert, în oala cu celelalte ingrediente.

Se amestecă 3 gălbenușuri cu smântâna și cu usturoiul tăiat mărunt. Când ciorba este aproape gata, se ia un polonic din ea și se subțiază amestecul de smântână cu gălbenușuri. Se mai adaugă 4-5 polonice de ciorbă, până ce compoziția cu smântână este subțiată îndeajuns și suficient de fierbinte pentru a fi turnată în oală, fără riscul de a se tăia sau brânzi.

Se drege ciorba cu această compoziție, se condimentează cu sare și piper, după gust și după încă un clocot, se oprește focul de la aragaz. Se servește fierbinte, cu ardei iute.

Cine vrea, poate acri ciorba cu oțet, sau cu zeamă de lămâie și o mai poate condimenta cu frunze tocate de pătrunjel.

TIPS-URI

1

Nu căliți ceapa prea tare, ci doar înmuiați-o puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci să rămână transparentă și dulce.

2

Ciupercile trebuie curățate nu numai de pielițe, ci și de filamente (care pot înnegri ciorba).

3

Lăsați tigaia cu ingrediente la călit, la foc mic, până ce scade puțin apa lăsată de ciuperci.

4

Răzuiți fin morcovul și căliți-l puțin, înainte de a-l pune în oala cu ciorbă.

5

Tăiați fin usturoiul, sau tocați-l.

6

Ca să nu se taie/brânzească amestecul de gălbenușuri și smântână, când îl veți turna în oală, subțiați-l cu zeamă, până ce ajunge la temperatura ciorbei.

7

După ce dregeți ciorba cu smântână, nu mai lăsați oala pe foc, decât pentru un singur clocot.

8

Cine vrea, poate acri ciorba cu oțet, sau cu zeamă de lămâie.

9

Opțional, se poate condimenta ciorba și cu frunze tocate de pătrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de piept de pui cu legume la Multicooker