Ciorba din burta de vitel

de mihaelar63 in Ciorbe, 28 Dec 2018 | 4715 vizualizari

 

 ,, Reteta  romaneasca "
De mult timp nu am gasit o bucata de burta atat de frumoasa. In ideea de a  reduce consumul de oua, am renuntat la ele. Culoarea galbena frumoasa a fost obtinuta cu ajutorul pudrei de turmeric si a mustarului. Ouale dau consistenta si ingroasa zeama. Nu am regretat lipsa lor. Tot mustarul a preluat aceasta. Sunt multumita ca am preparat o ciorba de burta mai usoara.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta vitel [bucata intreaga ]
  • 500 ml smantana
  • 3 foi dafin
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 felie telina
  • 4 ardei iuti [ verzi ,rosii ]
  • 6 catei usturoi
  • 6 linguri otetde mere .
  • 3 linguri mustar iute
  • 1 lingurita rasa pudra turmeric
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din burta de vitel:

  1.  Bucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare .
  2. Dupa 10 minute se arunca apa .
  3. Intre timp se curata si se spala legumele .
  4. Burta de vitel se pune la fiert din nou in apa cu sare ,foi dafin , piper boabe , morcov , telina si ceapa .
  5. Fierbeti cam 40 minute . Incercati daca este fiarta .
  6. Atentie ! nu fierbeti burta in exces . In acest caz ea devine gelatinoasa si la taiere fasiile se vor sfarma .
  7. Se scoate burta si se lasa sa se raceasca usor .
  8. Se imparte burta in bucati de 5 cm . Acestea se taie in fasii cu grosimea de 1 cm -asemanatoare cu taiteii lati .
  9. Strecurati zeama in care a fiert burta de vitel .
  10. Intr-un bol se amesteca smantana cu mustar si pudra de turmeric .
  11. Acest amestec se dilueaza cu zeama calduta .
  12. In zeama care inca fierbe la foc mic se pune usturoiul pisat si doi ardei iuti taiati rondele
  13. Eu am mai pus morcovul si telina taiate marunt . Puteti renunta la acestea daca nu va plac .
  14. Adugati amestecul cu compozitia cu smantana si8 amestecati .
  15. Opriti focul . Acriti cu putin otet .Gustati si sarati , piparati , acriti daca mai este cazul .

                              Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Atentie ! nu fierbeti burta in exces. In acest caz ea devine gelatinoasa si la taiere fasiile se vor sfarma.

2

La servire puneti alaturi ardei iuti proaspeti sau in otet si un bol cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din burta de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

anca_rm 1

29.12.2018, 08:53

Ce ciorba bună, o ador

mihaelar63 1

30.12.2018, 00:54

Rodica esti o draguta . Nici eu nu as manca unele preparate . Stiu ca nu-mi fac bine . Asa ca inteleg ca fiecare are gusturi si preferinte ce trebuie respectate

mihaelar63 1

30.12.2018, 00:55

Anca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu afumatura si zeama de varza