Ciorba de vitel

de Cris2711 in Ciorbe, 19 Ian 2013 | 4402 vizualizari

 

Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu o inspiratie din ciorbita actula a lui Medi si cea postata de ea mai demult cu carne de vitel,a iesit .....SUPER.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de circa 0,500 gr. carne macra de vitel
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 morcovi
  • frunze de telina dar si un sfert de radacina
  • 1 ceapa
  • 4-5 cartofi mijlocii
  • 3 rosii
  • o doza de suc de rosii
  • o mana de taitei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de ulei de masline
  • dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel:

Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l  am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra.

Se lasa la fiert circa 45 de minute,intre timp pregatim legumele.

Se taie toate cubulete.Se adauga in oala si cand s-au fiert pe jumatate ,se adauga si cartofii taiati cubulete.Dupa un sfert de ora se adauga si sucul de rosii.Se adauga sare si piper dupa gust.Am adaugat si taiteii,fierti ,in prealabil.

Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel sau leustean.

Se serveste si cu smantana ,eu am ales de aceasta data varianta fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

19.01.2013, 22:07

ce ciorbita buna ai facut Crisulina

ANNA_46 1

19.01.2013, 22:54

Mmmm.... ce buna ciorbica

Cris2711 1

20.01.2013, 11:03

Caro te astept si dau cu drag,Delia multumesc,Dia vrei?te astept,Anna mersi

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu rasol de vita cu legume