Ciorba de varza rosie, cu afumatura

de RODIMUR in Ciorbe, 31 Ian 2019 | 5807 vizualizari

 

Zilele trecute mi-a atras atenția o ciorbă cu varză roșie, făcută de Claudia și atunci m-am gândit că este o idee foarte bună să experimentez ceva în bucătărie. Mai aveam o jumătate de varză roșie, rămasă de la salată și cu legume și afumătură (kaiser) am preparat o ciorbă tare bună și interesant colorată. Inițial am vrut s-o acresc cu ceva, dar până la urmă  m-am decis s-o las cu gustul natural al ingredientelor. Și cred că a fost foarte bine așa...
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varză roșie
  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 roșii
  • 400 grame de kaiser afumat
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza rosie, cu afumatura:

Mai întâi se curăță varza, se spală, se elimină cotorul și nervurile groase, se taie fideluțe și se freacă bine cu 1 linguriță de sare, după care se lasă 10 minute să se înmoaie.

Între timp se pregătesc legumele pentru călit. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

 

Varza înmuiată se pune la fiert cu 3 litri de apă rece și când este cazul, se culege spuma care se ridică deasupra și se aruncă.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se înmoaie în tigaie cu ceapa, deja înmuiată.

Se curăță, se spală, se răzuiesc rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) pe răzătoarea mare și se călesc cu celelalte legume. 

Se taie kaiserul subțire și se adaugă la fiert în oala cu varza și tot atunci se adaugă și  legumele călite.

Se lasă oala la fiert încă 2-3 clocote și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

După 2-3 clocote, când legumele sunt fierte, iar kaiserul a dat gustul său ciorbei, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala cu ciorbă de pe foc.

După 10 minute de ”odihnă”, ciorba poate fi servită.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți prea tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Înmuiați-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să rămână dulce.

2

Dacă varza va fi puțin frecată cu sare, va fierbe mai ușor.

3

Cine vrea, poate acri ciorba cu borș, sau cu moare de varză murată.

4

Pătrunjelul tocat se presară la sfârșit, când ciorba este gata și se oprește focul de la aragaz.

5

Ciorba trebuie să stea 10 minute să se ”odihnească” înainte de a fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza rosie, cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi, cu afumatura, la cuptor