Ciorba de vacuta

de Dana Cristea - pusikmea in Supe/Ciorbe, 8 Mai 2010 | 8156 vizualizari

 

imi place ca aceasta ciorba sa o fac cu foarte multe legume.

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa de vitel
  • o ceapa
  • un cartof
  • un morcov
  • o telina
  • 1 pastatnac
  • fasole verde
  • mazare
  • ardei rosu
  • 1 dovlecel
  • conopida
  • sfecla rosie
  • o cana de lapte dulce pt macerat
  • sare
  • bulion
  • patrunjel
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Cu o seara inainte de a pregatii ciorbita punem carnea la macerat in lapte si dam la frigider pana a 2-a zi.

Taiem carnea cubulete mici si o punem la fiert cu putina sare.

Dupa ce fierbe si se formeaza spuma, aruncam prima apa , spalam carnea si o punem din nou la fiert.

Cand carnea este aproape fiarta punem si legumele taite dupa preferinta, lasam sa fiarba impreuna, cand s-au inmuiat legumele punem si bulionul.

La sfarsit punem verdeata tocata marunt.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

carnea se pune la macerat in lapte de seara pt a se fragezii.

2

eu arunc prima apa si spal carnea pt ca asa iese ciorba limpede

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Laly 1

09.05.2010, 23:05

Foarte rau Ela.Ciorba sau supa nu trebuie sa ne lipseasca din meniul zilnic.La noi nu lipseste.Ai si de la mine 5 furculite Pusik

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:54

ela, nici eu nu mancam ciorbe inainte, dar m-am obisnuit si acum daca nu manac la 2 zile simt ca lipseste ceva

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 07:55

ms laly, ai dreptate, ce atata carne, eu una daca as putea as scoate-o de tot din meniu, dar ma da sotul afara din casa

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Reteta de supa tatareasca de berbecut -Shurpa