Ciorba de vacuta

de lacralacry in Ciorbe, 23 Mai 2014 | 3602 vizualizari

 

Delicioasa si hranitoare!

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpă de viţel
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 1/2 radacina telina
  • 100 gr fasole pastai (sau mazare)
  • 1 lingura de bulion
  • 1/2 l borş de casă sau borş Magic
  • 2 cuburi Knorr de vita
  • verdeţuri (pătrunjel, mărar, leuştean)
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Carnea de vită se spală, se tăie bucăţele şi se pune la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Se fierbe aproximativ o oră, la foc mijlociu.  In timp ce fierbe,  carnea se spumeaza. După ce car­nea este aproape fiartă, se adaugă  morcovul, telina si pastarnacul, taiate cubulete şi cuburile Knorr. După 10 minu­te se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, ceapa,  cartofii tăiaţi cuburi şi fasolea sau mazărea din conservă.

Se continuă fierberea, până ce toate ingredientele sunt pătrunse. Se mai lasă 10 minute la foc potrivit, apoi se adaugă borşul şi se potriveşte de sare, după care se adaugă bulionul si  verdeata . . Optional se poate servi ci cu smantana si ardei iute..

TIPS-URI

1

Ciorba se serveste calda cu putin leustean proaspat peste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste