Ciorbă de pui dreasă cu smântână

de Panacris in Ciorbe, 10 Sep 2014 | 19092 vizualizari

 

După cum știți, Laurențiu-Ionel (traducere: Aparatul de gătit de la Philips Multicooker!), nu prea șomează în casa Zmeilor;) La ciorbe/ supe se descurcă excelent, așa că nu m-am putut abține să nu-l pun la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • file de pui cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • țelină 1 bucată mică,
  • cartofi albi 4 bucăți,
  • borș din tărâțe de grâu 250 ml,
  • gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • smântână cca. 200 ml,
  • leuștean cca. 1/2 legătură,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel frunze pentru ornat,
  • Opțional oțet de prune sau vinaigrate.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui dreasă cu smântână:

Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Între timp legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat, aoi se programează din nou la BOIL ptr 30 de minute.

Smântâna amestecată energic, cu borșul călduț, gălbenușurile de ou se adaugă la ciorbă după ce s-a deconectat aparatul de la sursa de curent, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece este încă e fierbinte ;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume