Ciorbă de pui dreasă cu smântână

de Panacris in Ciorbe, 10 Sep 2014 | 19207 vizualizari

 

După cum știți, Laurențiu-Ionel (traducere: Aparatul de gătit de la Philips Multicooker!), nu prea șomează în casa Zmeilor;) La ciorbe/ supe se descurcă excelent, așa că nu m-am putut abține să nu-l pun la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • file de pui cca. 600 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1 bucată,
  • ardei gras 1 bucată,
  • țelină 1 bucată mică,
  • cartofi albi 4 bucăți,
  • borș din tărâțe de grâu 250 ml,
  • gălbenuș de ou 2 bucăți,
  • smântână cca. 200 ml,
  • leuștean cca. 1/2 legătură,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel frunze pentru ornat,
  • Opțional oțet de prune sau vinaigrate.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui dreasă cu smântână:

Pieptul de pui se taie bucățele potrivite și se pune la fiert în vasul aparatului Philps Multicooker. Aparatul se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul BOIL, timp de gătire 30 de minute și se apasă butonul START. Între timp legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, adăugându-se la carnea fiartă, se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat, aoi se programează din nou la BOIL ptr 30 de minute.

Smântâna amestecată energic, cu borșul călduț, gălbenușurile de ou se adaugă la ciorbă după ce s-a deconectat aparatul de la sursa de curent, amestecându-se energic pentru a nu se ”îmbrânzi” ciorbița, deoarece este încă e fierbinte ;)

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu smantana