Am gasit acest preparat la bucataras Alina (Explora Cuisine). N-am mancat niciodata ciorba de rosii cu galuste din faina si de aceea m-am gandit sa incerc. A iesit o bunatate!
Pentru ciorba:
Pentru galuste:
Cum preparam ciorba:
Spalam legumele, le curatam si le tocam marunt.
Punem inttr-o oala 2 litri apa cu putina sare, piper si adaugam legumele tocate. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba.
Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam uleiul si pasta de rosii. Amestecam si si mai lasam sa fiarba 5 minute.
Cum pregatim galustele:
Amestecam ouale cu faina putin cate putin, amestecand continuu. Adaugam faina pana cand obtinem un amestec nici fluid nici dens.
Cand supa fierbe incet, luam o lingurita, o bagam in putina apa rece si luam din compozitia de galuste cate putin si introducem in oala, lasand galusca sa alunece usor de pe lingurita.
Procedam la fel pana ce terminam toata compozitia de galuste.
Daca vi se pare ca galusca se destrama, atunci mai adaugati faina.
Lasam galustele sa fiarba aproximativ 10 minute, oprim focul, adaugam patrunjel verde si leustean tocat marunt si servim.