Legumele , zarzavaturile se toaca si se pun in oala de supa scurt la dustuit in cateva linguri ulei masline pana isi lasa miros, seadauga carnea de pui apa si se lasa la fiert.
Daca se foloseste mazare congelata sau praspata se aduga si mazarea daca e din borcan se aduga aproape de sf.
Cand carnea e fiarta se scoate eventual se curata de os si se adauga la loc in ciorbita.Se scoate cu ajutorul uneui polonic cam 1 polonic plin de supa se lasa sa se potoleasca.
Se adauga si mazarea din borcan(daca se foloseste borcanul) , tarhonul, pasta de rosii, condimentele dupa gust(se gusta) .
In supa pusa deoparte racorita se amesteca cu furculita 2 oua , smanatana cam 4, 5 linguri mari de supa.
Se adauga aceasta la supa in fierbere se mai dau 1,2 clocote si gata.
Se opreste focul.
Se serveste calda/fierbinte eventual cu paine , ceapa sau iuteala.
Pofta buna!