Asa pofta mi s-o pus de niste ciorbita de pui cu legume, marar si acrita cu bulion de zarzare....pentru fitomani de genul ''tacamurile de pui '' sunt pentru caini, sa cante la alta masa, ca a mea e ocupata.....
Mai intai, spalam tacamurile de pui si le punem la fiert, cu un pic de sare, intr-o oala cu cca. 6 l apa. Avem grija sa spumam din cand in cand. Cat timp fierbe carnea de pui, ne apucam de legume, sa le curatam si taiem. Punem o tigaie pe foc sa se incinga, adaugam cca. 50 ml ulei si apoi punem ceapa, ardeiul, dovlecelul, morcovul si pastranacul si le calim cca 10 min. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam legumele calite, cartofii si fasolea, potrivim de sare si lasam la fiert pana se patrund legumele. Cand fasolea este fiarta, adaugam bulionul, dupa cat de acra vrem sa fie, lasam sa dea un clocot, tragem oala de pe foc, batem oul si-l amestecam cu un polonic de zeama, apoi turnam in toata oala. La final, adaugam mararul tocat. Sa aveti pofta !