Noi fiind “ciorbari” declarati, aseara mi-am propus ca azi sa fac o ciorbita. Dupa o cautare prin congelator, m-am hotarat sa “atac” un pachet ratacit si dolofan de tacamuri. Dimineata m-am pus hotarata pe treaba, am pus tacamurile la fiert si am inceput sa pregatesc legumele. Dupa cateva minute am realizat ca am uitat sa “pun de bors” dupa ultima ciorbita si ca imi lipseste acest ingredient minunat. Am stat pe ganduri un picut si Evrika! s-a aprins beculetul :) mi-am amintit ca am zer in congelator, l-am scos repede si l-am pus langa oala in care fierbea puiul sa se decongeleze. Pe lista cu“lucruri de facut”in urmatoarele zile am adaugat si borsul...Concluzia: faceti bors imediat cum terminati provizia si congelati tot ce nu va trebuie pe moment, nu se stie cand va “salveaza” ciorba :D
Punem tacamurile la fiert si intre timp pregatim legumele: le curatam si le taiem cubulete. Dupa ce spumuim bine adaugam o lingura de sare, mai tinem pe foc cateva minute apoi scoatem carnea, o lasam sa se racoreasca un pic si o desfacem de pe oase, spre deliciul celor 7 pisici ale mele :). Punem iar supa pe foc, adaugam carnea, cartofii, morcovul, telina si prazul si cand sunt fierte legumele pe jumatate adaugam dovleceii si ardeii.Cand sunt fierte legumele adaugam si sfecla coapta, asezonam cu sare, lasam sa dea cateva clocote, punem sucul de rosii apoi zerul. Lasam sa mai dea cateva clocote, adaugam leusteanul si oprim focul.
Servim cu iaurt cremos sau samantana si ardei iute. Pofta buna!
1
Daca nu este destul de acra se poate adauga zeama de lamaie