O ciorba usoara si delicioasa!
Se curata legumele si se spala bine sub jet de apa.
Morcovii, ardeiul gras si pastarnacul se taie fideluta sau cubulete, ceapa se toaca marunt iar gulia se taie bastonase subtiri si nu foarte lungi.
Pieptul de pui se spala bine si se taie sub forma de fasii sau cubulete.
Intr-o oala se toarna putin ulei si se pun prima data morcovii la calit pentru a obtine la final o culoare frumoasa a ciorbei. Apoi se pun pe rand ceapa, ardeiul si pastarnacul si se mai lasa putin sa se caleasca, se adauga gulia dupa care se completeaza cu apa.
Se lasa legumele sa fiarba si se indeparteaza din cand in cand spuma care se ridica la suprafata. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, se adauga pieptul de pui taiat si se lasa sa fiarba impreuna.
Intre timp se pregateste separat un amestec din galbenusele de ou si smantana. Se omogenizeaza bine acest amestec si cand legumele si carnea sunt fierte, se potriveste de sare si piper si se scoate cu polonicul din ciorba fierbinte si se toarna usor peste acest amestec pana se mai subtiaza si ajunge la temperatura apropiata cu ciorba din oala. Se trage oala de pe foc si se toarna incet in ciorba amestecul fierbinte avand grija sa amestecam continuu pentru a evita branzirea smantanii.
Se acreste cu zeama de lamaie dupa gust si se poate orna cu verdeata.
Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.
Pofta buna !
1
In locul lamaii se poate folosi otet (desi gustul e mult mai bun cu lamaie).
2
Se poate adauga in farfurie suplimentar smantana acrisoara.