Ciorba de pui a la grec

de Miha in Ciorbe, 29 Mar 2011 | 5759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (cu tot cu os)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • patrunjel verde
  • sare
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • ~50 g orez
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Pieptul de pui se dezoseaza, se taie cuburi si se pune la fiert impreuna cu cosul pieptului. Daca veti folosi si ceva carne cu os, gen pulpe sau aripi cred ca va iesi mult mai buna.

Legumele se curata, apoi in functie de preferinta fiecaruia se pun intregi la fiert, urmand a se pasa ulterior sau se dau pe razatoare. Sau jumatate se dau pe razatoare, jumatate se fierb intregi. :)) Sper ca nu v-am zapacit prea tare. :)) Eu le-am fiert intregi.

Cand carnea si legumele sunt fierte se scot pe o farfurie. Zeama se strecoara. Daca este cazul se alege carnea de pe oase, iar legumele se paseaza. Punem carnea si legumele pasate in zeama si dam din nou la fiert. Cand da din nou in clocot punem orezul. Potrivim gustul de sare.

Galbenusurile se amesteca cu smantana. Omogenizam bine compozitia, apoi cu un polonic turnam cate putin din zeama fierbinte, amestecand continuu. Turnam amestecul in cratita cu ciorba, adaugam patrunjel verde, asteptam pana ciorba ajunge din nou la punctul de fierbere si dam deoparte.

Zeama de lamaie se poate adauga direct in ciorba sau isi pune fiecare in farfurie in momentul servirii.

Se serveste calda, cu paine impletita facuta in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Cris2711 1

02.04.2011, 17:09

Miha cand iti vad bunatatile ma gandesc de fiecare data la replica "ca la mama acasa"

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 08:21

foarte buna ciorbica

tina58 1

13.09.2017, 13:16

Eu as pune numai un morcov si as mai adauga o ceapa iar telina as pastra-o pentru o supa. Cat despre smantana si zeama de lamaie as face exact invers, adica as pune zeama de lamaie in ciorba, ouale le-as bate bine intregi, nu numai galbenusurile, si le-as subtia cu putina apa rece dupa care le-as pune amestecand incet in ciorba la vreo 5min dupa ce am stins focul, iar smantana as pune-o pe masa sa-si puna fiecare cat vrea si daca vrea. Cat despre orez, aici e de gustibus, mie nu-mi place orezul in ciorba ca se face ca un terci si prefer fideaua, dar cui ii place poate sa puna.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana a la Motan