Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai tarziu... :))
Multumesc de pont, Alice! >:D< Ne-a mers la suflet!
Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .
Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati de sunca afumata.
Am adaugat 2 litri de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.
Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert.
Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.
Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta.
1
Se poate prepara si fara afumatura , dar aceasta imprima ciorbei un gust si-o aroma aparte.