Ciorba de porc cu cartofi noi

de alilianaa in Ciorbe, 26 Mai 2013 | 3596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc taiata cubulete
  • un morcov
  • o legatura ceapa verde
  • 2 cepe albe
  • un ardei capia rosu
  • o jumatate de ardei gras
  • sare, piper dupa gust
  • un ou
  • 300 g zarzavaturi pentru ciorbe
  • 6 linguri de otet balsamic
  • o legatura de leustean verde
  • 30 ml ulei
  • 6 cartofi noi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu cartofi noi:

Legumele au fost curatate, spalate si tocate. Carnea a fost spalata. 

Se pune uleiul la incins in oala de ciorba. Cand incepe sa se infierbante uleiul adaugam ceapa alba, morcovul, ardeiul. Se lasa 3-5 minute la sotat. Se pune sare si piper. Se pune carnea si ceapa  verde. Se lasa la calit pana isi schimba culoarea carnea devine albicioasa-rumenie. Peste acestea se pun cartofii. Se amesteca bine toate ingredientele in oala. Se adauga apa si se lasa la fiert. 

Dupa ce toate au fiert ( se mai completeaza cu apa, dupa caz), se pun rosiile. Se lasa sa fiarba inca 10 minute. 

La final se bate un ou cu 6 linguri de otet balsamic si se adauga in ciorba. 

Se toaca leustean verde.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

carnea nu se va lipi pentru ca legumele isi vor lasa suc si se vor inabusi foarte bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc