Falsă ciorbă de burtă

de Sidy in Ciorbe, 19 Feb 2012 | 4881 vizualizari

 

Multa lume nu agreaza ciorba de burta din cauza mirosului ei si pentru ca nu le place burta in ciorba, asa cum arata.
Dar aceasta ciorba preparata din ciuperci Pleurotus si legume o imita foarte bine, are aproape acelasi gust, dar scapati de miros.
Este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci Pleurotus
  • 2 buc gogosari murati
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 6-7 catei usturoi
  • 200 ml smantana grasa
  • 1-2 galbenusuri
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat
  • 70 ml zeama dupa ardeii iuti murati
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • frunze patrunjel verde(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falsă ciorbă de burtă:

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o lasam intreaga.

Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici

Gogosarii ii feliem subtire.

Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba).

In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam putin ulei.

Adaugam 3-4 l apa peste morcovul sotat, ceapa intreaga( pe care o vom arunca cand ciorba este gata) si asezonam.

Adaugam peste legume ciupercile si gogosarii taiati.

Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute pina sunt fierte ciupercile.

Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba, lasam sa dea doua clocote apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile le amestecam bine ci 3-4 linguri de smantana si 1-2 polonice de ciorba.Le adaugam la ciorba putin cate putin, invartind mereu in ciorba ca sa nu se "taie" ciorba.

Restul de smantana o amestecam cu zeama zcra de pe ardeii iuti murati, adaugam si aici putina ciorba fierbinte, apoi rasturnam peste ciorba.

Potrivim gustul ciorbei cu cele necesare si deasupra putem presara frunze de patrunjel tocate marunt.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Serviti ciorba fierbinte alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falsă ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

20.02.2012, 09:26

Senzationala!!!

Panacris 1

02.03.2012, 12:13

Delicioasa! Oare merge dreasa cu iaurt? Nu prea mai avem voi smantana

Sidy 1

02.03.2012, 14:39

panacris...incearca ! Nu are ce sa fie rau. Mult succes sa ai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole uscata cu carnat afumat