Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse

de anuta in Ciorbe, 18 Iun 2019 | 1919 vizualizari

 

Cine nu isi aduce aminte de ciorbele bunicii, acrite cu corcoduse verzi sau agurida sau zarzarele? Asa am gatit si eu ciorbica asta si a iesit un deliciu care merita incercat si profitat din plin de vitaminele delicioaselor si parfumatelor corcoduse, in plus este si o mancarica BIO!! Este perioada lor si sa profitam din plin!

 

INGREDIENTE

  • 2 maini de corcoduse verzi, crude
  • 1 ardei galben,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 rosii coapte,
  • 2 cartofi,
  • 1 ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde,
  • 1 morcov,
  • 1 legatura patrunjel cu radacina,
  • o bucatica de telina,
  • o mana de pastai de fasole verde,
  • 2 linguri de orez cu bob rotund,
  • 3-4 oua,
  • sare,
  • marar verde,
  • cateva fire de leustean verde,
  • cca 2-2,5 l apa,
  • cca 1 kg carne de pasare de curte (piept de pui)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse:

Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece.
Se curata zarzavatul, se spal, apoi se taie jumatate din ceapa ramasa, ardeiul se taie cubulete, la fel si morcovul, telina si radacina patrunjelului se dau prin razatoare, rosiile se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie cubulete, cartofii curatati de coaja si spalati se taie si ei in cubulete, pastaile de fasole se curata indepartandu-se capetele pastailor, apoi se rupe in jumatati fiecare pastaie.
Intr-o oala se pune la fiert apa cu un praf de sare si uleiul.Cand incepe sa clocoteasca se adauga tot zarzavatul taiat,fara rosii si cartofi.Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca 20-30 minute.
Intre timp se spala corcodusele curatate de codite,se varsa intr-o craticioara si se acopera cu apa,apoi se fierb cam 15 minute,dupa care se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine,cu o lingura de lemn, indepartandu-se pielita si samburii.Pasta obtinuta se amesteca cu zeama acra ramasa de la fiertul corcoduselor.
Dupa cele 20 de minute de fiert zarzavatul, se adauga si rosiile si cartofii si se mai lasa sa fiarba 10 minute,dupa care se acreste dupa gust cu fiertura de corcoduse, se potriveste de sare apoi se adauga restul de orez prefiert ramas si perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc domol cam 15-20 de minute.
Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel si leustean verde tocat fin (eu am tocat si cateva fire de marar), apoi se drege ciorba cu 2 oua batute spuma cu un pic de acreala de corcoduse. Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

19.06.2019, 22:32

Grozav de buna arata Anuta!

RuxyRux 1

19.06.2019, 23:09

Cand eram copil, ne duceau parintii in Moldova, in zona Onestiului, la niste rude si acolo ciorbele se acreau cu corcoduse, eu sa fiu sincera nefiind obisnuita, nu-mi placeau, mama le acrea ori ca in Ardeal cu otet, smantana si rosii, ori cu bors( invatase de la tata care era moldovean). Asa cum bine zici, poti acri cu orice, zeama sa fie!

anuta 1

19.06.2019, 23:36

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare