Ciorba de perisoare din carne de pui

de Zamfira in Ciorbe, 18 Oct 2015 | 8467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 gulie
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură leuștean verde (2 linguri leuștean uscat)
  • sare după gust
  • pulpa și zeama de la o lămâie (zeama de varză, borș, oțet)
  • 50 ml ulei

Pentru perișoare

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 ou
  • 200 g orez cu bob lung (uscat)
  • 1 lingură făină
  • 1 ceapa albă
  • sare, piper după gust

Putem servi alături de ciorbă: o smântână gustoasă, ardei iute și pătrunjel verde, proaspăt tocat mărunt.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de pui:

 Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici.

Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml).

Adăugăm în zeamă legumele mărunțite, morcovul cu ceapa călită. Adăugăm leușteanul spălat și tocat mărunt precum și sare după gust. Până fierb legumele (aproximativ 15 minute) pregătim perișoarele.

Amestecăm carnea tocată de pui cu orezul, ceapa tocată mărunt, 1 ou, sare, piper și o lingură de făină.

Formăm mici biluțe de carne și le adăugăm în ciorbă.

Lăsăm să fiarbă la foc mic înca 15-20 minute.

Acrim ciorba cu pulpa și zeama de la o lămâie, zeamă de varză, borș sau 3-4 linguri de oțet.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace ( cu carne de curcan)