Se pune apa la fiert. Cand a dat in clocot,se da focul mic si se pun perisoarele facute din:
-carnea tocata amestecata cu oul,sare sau delikat,o ceapa taiata marunt,patrunjel tocat si o mana orez(optional).
Se ia spuma de deasupra si se lasa sa fiarba cam 20 de minute. Intre timp pregatim legumele. Ceapa se curata si se toaca marunt,morcovul se da pe razatoare si se caleste in putin ulei pt un plus de culoare,ardeiul se toaca si el marunt. Cand supa nu mai face spuma,se adauga legumele taiate marunt si se lasa la fiert. Cand supa din oala a secat cam un sfert,se adauga zeama de varza si sucul de rosii. Aici,fiecare adauga dupa gust.Unora le place mai acra,altora mai putin acra. Se mai fierbe cam 15-20 de minute,se adauga o mana fidea,iar dupa ce ati oprit focul,patrunjelul tocat marunt.
1
Atentie la sare! Zeama de varza e si ea sarata!