Ciorba de perisoare cu gulii

de MIUTA in Supe/Ciorbe, 11 Mar 2012 | 10200 vizualizari

 

In general imi plac ciorbele cu foarte multe legume.Am ales sa fac aceasta ciorba cu mai putine perisoare dar sa contina mai multe legume printre care sa predomine guliile.
Va invit la o portie de ciorbica tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 50 g orez
  • 0 ceapa
  • doi morcovi
  • un gogosar
  • o radacina patrunjel
  • o radacina mica de pastranac
  • o bucata de telina
  • 3 gulii
  • 3 linguri pasta de ardei
  • 250 ml bulion
  • ulei
  • sare,piper
  • o lamaie mare
  • smantana 500 ml
  • cimbru
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu gulii:

Se taie ceapa fin si se caleste in ulei.Se adauga un morcov dar pe razatoarea fina si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa inca 2-3 minute.Se pune pasta de ardei si se adauga cca 3 litri de apa.Se lasa la fiert si se adauga morcovi,telina,pastranac,gogosar si radacina de parunjel taiate cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru,tarhon.

Se pregatesc perisoarele din carne tocata,orez,ou si condimente.

Cand incepe apa sa fiarba se adauga perisoarele pe rand in ciorbica si se lasa la fiert la foc potrivit.

Cand sunt aproape fierte se adauga guliile curatate si taiate cubulete.Se lasa sa fiarba inca 5 minute si se pune bulionul.Dupa cateva minute se pune si sucul de lamaie.

Smantana se pune intr-un vas si se adauga in ea ciorba cu un polonic.Se amesteca si se adauga iar si iar ciorba pana smantana devine fierbinte.Se toarna smantana in cratita cu ciorba.Se condimenteaza daca mai este nevoie.

Se serveste cu ardei iute!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu gulii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de perisoare