Ciorba de perisoare

de oanapl in Ciorbe, 21 Iun 2021 | 6084 vizualizari

 

În zona noastră ciorbele se mănâncă acrite cu borș de putină și nouă ne plac foarte mult așa. Pentru un plus de savoare vă sfătuiesc să puneți la fiert și o bucată de afumătură cu os și va rezulta un borș foarte gustos.

 

INGREDIENTE

-pentru perisoare:

  • 700 g carne de porc tocată
  • 1 ou
  • 1 vârf piper negru
  • Sare
  • 3-4 linguri orez
  • 2 linguri griș
  • -pentru ciorba:
  • 300-400g afumătură (scăricică)
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 1/2 legătură patrunjel
  • sare
  • 2 linguri bulion
  • Borș de putină
  • tăiței
  • Tarhon uscat
  • Leuștean uscat (sau proaspăt)
  • Smântână pentru servit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Tai afumătura felii și le pui la fiert în apă cu sare.
Cureți și speli legumele: țelina, păstârnacul, morcovul, ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa. Dai morcovul pe răzătoare si tai cubulețe mici ardeiul, dovlecelul, roșia și ceapa galbenă, iar ceapa verde o tai rondele. Pui țelina și păstârnacul întregi și le scoți la final sau le tai cubulețe și le pui în oală. 

Bați oul bine șiîil amesteci cu carnea de porc tocată și adaugi orez (spălat în prealabil), griș, sare și piper după gust. Când a început să clocotească apa faci perișoarele și le pui în oală la fiert și lași să fiarba la foc potrivit. Când perișoarele sunt aproape fierte adaugi borsul de putină după gust și bulionul. Completezi cu apă sare și piper. Adaugi tăițeii și mai lași să fiarbă 5 minute, apoi adaugi pătrunjelul, tarhonul și leușteanul și oprești focul și acoperi cu capacul pentru 5-10 minute.

Servești ciorba cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]