Ciorba de perisoare

de Ancutsa in Ciorbe, 22 Ian 2017 | 3644 vizualizari

 

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza mi se pare foarte potrivita dupa perioada Sarbatorilor si o reteta numai buna pentru sezonul rece.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate de cutie de rosii
  • 1 lingura de orez
  • Zeama de varza
  • 1 ou
  • Optional:
  • verdeturi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

 

Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.

 Cand este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.

 Adaugam perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte, cand acestea se ridica la suprafata. Se adauga zeama de varza dupa gust (eu de obicei pun 500 ml la o oala de 5 litri), se mai lasa 2 minute si se ia focul. Se adauga verdeturi proaspete, daca aveti.

 

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/ciorba-de-perisoare-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza