Ciorba de perisoare este preferata noastra.
1/2 kg carne tocata (porc si vita)
o ceapa
1/2 buc. ardei capia
1/2 buc. ardei gras verde
1 morcov
200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)
o telina mica
3 linguri orez
un ou
1 litru bors
1 legatura leustean.
1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)
sare
piper
Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.
Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.
Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.