Ciorba de perisoare

de marianascarlat in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 2913 vizualizari

 

Pana acum am postat mai mult dulciuri. Dar eu prepar si alte mancaruri din cand in cand. Ciorba de perisoare e singura ciorba, in afara de cateva supe, pe care o mananca fiul meu pentru care gatesc eu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1-2 felii rasol de vita
  • 2 buc ceapa potrivita
  • 2 morcovi maricei
  • 1 telina mica
  • 1 buc radacina de parunjel
  • 1 buc pastarnac
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 3/4 l bors de tarate sau mai mult, depinde cat de acru este borsul.
  • patrunjel verde, leustean
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun toata spuma pe care o lasa. Intre timp curat zarzavatul si il toc cubulete, folosesc doar o ceapa. Il adaug in oala cu feliile de rasol si dupa 30 de minute adaug si rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Las sa fiarba vreo 20 de minute dupa ce da in clocot si adaug si borsul pe care l-am fiert intre timp. Daca e cazul mai adaug si ceva apa pe care am fiert-o si pe ea.

Carnea tocata am pregatit-o deja. Am adaugat o ceapa tocata fin, am potrivit-o de sare si piper si am amestecat-o cu oul batut usor cu furculita. Confectionez perisoarele si le adaug  in oala. Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca s-au fiert. Acum potivesc gustul de sare.

Cand gustul e cel pe care il doresc opresc focul, pun patrunjelul si mararul tocate fin si acopar oala cu un capac. Dupa ce las ciorba asa vreo 10 minute e numai buna de servit! Poftiti la masa!

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cuvantul asta nu e in dictionar si eu nu stiu ce inseamana?

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:33

Laura, bine ca m-ai luminat! intre timp vazusem ceva la o reteta si parca ma mai dumirisem putin!

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:36

Alexa_elena, simOna, MotanLaOale sunteti niste minunati ca v-ati facut timp sa comentati reteta mea! Multumesc!

diana_k 1

06.03.2013, 17:41

si mie imi place ciorbita de perisoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu sfecla rosie si legume