Pentru perisoare avem nevoie de:
Intr-o oala se pune apa la fiert
intre timp legumele se spala,si se curata apoi ardeii se toaca cubulete mici, ceapa se toaca marunt, telina,morcovul,cartoful,rosiile se rad pe razatoarea mare si se pun peste apa la fiert.
Intre timp carnea si condimentele se amesteca bine iar dupa ce legumele sunt fierte se formeaza perisoare umezind mana cu ulei si otet pentru a nu se farama la fiert.
Se adauga si perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic,adunand spuma din cand in cand,
dupa ce perisoarele au fiert se adauga pasta de tomate si orezul.
Cand orezul este fiert se adauga bors,delicat,piper dupa gust.
Apoi se toaca usturoiul marunt si se adauga in ciorba lasand sa mai dea cateva clocote, la sfarsit se inchide focul si se adauga patrunjel tocat marunt si/sau leustean.
1
se poate servi cu smantana si ardei iute