Ciorbă de os (porc)

de portiadelumina in Ciorbe, 10 Ian 2013 | 5103 vizualizari

 

Zic din introducere că nu am mai pozat tot, că morcovi, ceapă, cartofi şi alte legume aţi mai văzut pe la mine, deci ştiu să toc. :D
Aaaa, ciorba de os, de porc, are un miros deosebit, specific. Nu ştiu cum îl percepeţi voi, dar mie îmi place tare mult şi îmi creează senzaţia de foame imediat.

 

INGREDIENTE

  • os de porc (de preferat picior)
  • 3 cepe
  • un morcov
  • legume congelate (ardei, păstârnac, ţelină)
  • 3 cartofi
  • sare
  • 1.5 l zeamă de varză
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de os (porc):

Am spart osul în câteva bucăţi (cum preferă fiecare, cum e mai la îndemână). Am spălat bucăţile de os cu carne apoi le-am pus la fiert. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat. După fierberea iniţială (cât să iasă se cureţe bine carnea şi osul de reminscenţele de sânge din ţesuturi) se pune din nou la fiert cu cartofii şi se pune sare. La timpul potrivit (când cartofii şi carnea sunt fierţi mai mult de jumătate) se adaugă ţi celelalte legume tocate. După ce au fiert (carnea trebuie să fie bine fiartă), spre final, se adaugă zeama de varză şi se mai lasă câteva minute.

Fideaua (dacă se pune) nu trebuie să fie multă pentru că ciorba oricum e săţioasă.

Poftă bună!

p.s Merge de minune cu mămăligă:D

p.p.s Pozele mele sunt fără "ceaţă", că n-am program din acela, dar cred că merg şi de pe blatul de bucătărie.

TIPS-URI

1

fidea

2

legumele congelate sunt producţie proprie

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de os (porc)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

portiadelumina 1

02.02.2013, 20:35

Cleme, dacă am acrit-o cu zeamă de varză trebuie să iasă aşa. Ştiu şi cum zici tu, dar te aştept cu reţeta

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:02

foarte buna ciorbica

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu zeama de varza