Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână:
Spălăm loboda și o lăsăm la scurs.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt.
Curățăm și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare.
Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei.
Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă.
Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală.
Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute.
Adăugăm loboda.
Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul.
Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine.
Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula.
Se potrivește gustul cu sare și oțet.
Se stinge focul.
Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt.
Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână" nu uita sa-i faci un review.