Ciorba de linte cu afumatura

de alinutzika in Ciorbe, 25 Sep 2012 | 26020 vizualizari

 

Pentru prima data am incercat lintea. Am vrut si eu sa gust delicatesa cu care Iacov l-a pacalit pe Esau sa-si vanda dreptul de intai nascut. Am studiat nenumarate retete de preparare si nu m-a atras niciuna. Pentru ca niciuna nu era cu ceva "carnita"...:))) Si cum eu sunt o mare carnivora, m-am decis sa o fac eu cum ma taie capul. Si am fost multumita de rezultat. Doar ca nu am stiut timpul de fierbere a lintei si mi s-a cam sfaramat. Asta tot din cauza unora care au zis ca lintea se fierbe greu si trebuie tinuta in apa inainte. Povesti! In 20 de minute era fiarta complet.Pana mi s-au fiert legumele celelalte pe care le-am pus dupa ea, dumneaei a inceput deja sa se "dizolve"..:)) Un minus: ma asteptam ca ciorba sa fie rosie! Da de unde! Nici lintea macar nu a ramas rosie ci s-a facut un galben-pal....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani linte- rosie am pus eu
  • 200 g afumatura (eu am pus ceafa afumata)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 lingurita sos chilli (optional)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 200 g smantana grasa
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • un varf de lingurita chimen
  • frunze de telina+ patrunjel tocate foarte marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu afumatura:

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la foc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati smantana, subtiata dinainte cu zeama din oala si amestecati bine. Tocati verdeata foarte marunt si puneti-o in oala, apoi acoperiti oala 5 minute. Serviti-o cu ce vreti voi.

Mie mi s-a parut ca seamana destul de bine cu ciorba de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post