Pentru ca ieri am primit si noi multicooker-ul ( adica Mutulica, nu eu :)) ), l-am testat cu o ciorbita de post ( nu inainte de a-si face si Costel damblaua cu o portie de cartofi prajiti :))) )
Desi credeam ca-mi prind urechile in programe si mi-era teama sa deschid capacul in timpul fierberii :">, ne-am imprietenit rapid.
A iesit o delicioasa ciorbita de legume, usor acrisoara si usor picanta .
Multumim, Bucataras!
Multumim, Philips!
Curatam legumele si le spalam. Dovleceii si cartofii se taie in cubulete potrivite.
Tocam marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras ( eu am avut bucati congelate ).
In vasul de la multicooker punem uleiul , legumele tocate si un praf de sare, apoi pornim aparatul pe programul fry , pentru 10 minute. Amestecam legumele din cand in cand.
Cand programul s-a terminat, adaugam 2,5 litri cu apa impreuna cu cartofii taiati cubulete. Pornim aparatul , cu capacul inchis, pe programul boiled , fixand timpul la 40 minute. Dupa cca 20 minute adaugam la fiert restul legumelor: dovleceii, fasolea pastai , bucati mici de gogosar in otet , dar si cateva felii de usturoi. Inchidem capacul si lasam sa fiarba. In ultimele 5 minute turnam sucul de rosii, iar cand programul se termina, oprim aparatul si-l deconectam de la priza.
Potrivim gustul de sare si piper, iar pentru un plus de aroma turnam in ciorba 1-2 linguri cu otet in care au stat ardei iuti la murat. Decoram cu leustean tocat.
1
Ciorba poate fi acrita si cu bors, dar otetul de la ardeii iuti confera un gust si o aroma deosebite
2
Puteti folosi si alte legume