Ciorba de fasole uscata

de Corinuta in Ciorbe, 20 Iul 2013 | 3982 vizualizari

 

O ciorbita tare buna, eu nu sunt fan fasole uscata, dar asta mi-a placut! Ispirata am fost de reteta Gabrielei, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 morovi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare, piper macinat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea se spala bine si se pune la inmuiat 3-4 ore sau de seara pana diminieata. Se pune la fiert, iar cand da in clocot se arunca apa si se pune din nou la fiert in alta apa calda. Se poate repeta operatiunea, de 2-3 ori, dar nu cred ca e neaparat necesar.

Se curata ceapa, morcovii si ardeiul si se toaca. Morcovii, ardeiul si foile de dafin se pun la fiert impreuna cu fasolea. Ceapa se caleste putin in ulei incins, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba cateva minute, se adauga boiaua si oregano, se amesteca bine si se ia de pe foc.

Cand ciorbita e aproape gata se adauga ceapa cu rosille, se lasa sa mai dea in cateva clocote si se ia de pe foc.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

la sfarsit, puteti adauga in ciorba un pumn de frunze de patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

20.07.2013, 17:31

Buna trebiue sa fie!

diaconta 1

20.07.2013, 22:12

Offfffff ce dor mi-e de-o ciorba de fasole

Krystyan Trendy 1

08.01.2014, 09:54

foarte buna ciorbica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan